Εγγραφή στο newsletter

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017 17:35

Προβολή ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» του Αλέξανδρου Παπαηλιού και της Χαράς Φράγκου στην «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας

Την  Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί στην αίθουσα του Συνδέσμου, για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Παπαηλιού, έρευνα - σενάριο Χαράς Φράγκου και παραγωγής Δημήτρη Μπακάλμπαση.

Στην Ελλάδα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Οι δημιουργοί καταγράψανε τις δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και την ζωή τους. Εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία.

Στο ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρα τους για την επιλογή τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.

Όλα αυτά ο θεατής θα τα δει να εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως είναι το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, και η λίμνη Κερκίνη στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο η Πύλος, η Γιάλοβα και ο κόλπος της Κυπαρισσίας καθώς επίσης στους ιδιαίτερους χώρους της Λαυρεωτικής και των Κυκλάδων.

Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το βραβείο για το περιβάλλον Special Jury Award for human rights and environment, στο 8o ετήσιο London Greek Film Festival (LGFF). Το Φεστιβάλ, με διεθνή συμμετοχή, έγινε στο Λονδίνο στις 19-25 Οκτωβρίου 2015 στο Camden’s Theatro Technis και συμμετείχαν περισσότερες από 55 επιλεγμένες ταινίες.

 Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης Α. Παπαηλιού αλλά και η σεναριογράφος, Χ. Φράγκου, οι οποίοι θα προλογίσουν το ντοκιμαντέρ και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Μετά την προβολή θα τιμηθεί η παραγωγός Χαρά Φράγκου για την προσφορά της στον αγώνα κατά της Χωματερής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe