Εγγραφή στο newsletter

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 14:39

18η Τελετή Έναρξης της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2017 στο Σούνιο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και το Ελληνικό
Δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής σας προσκαλούν στην

Τελετή Έναρξης της 18ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στον
Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος στο Σούνιο,
στις 21 Ιουνίου 2017, ώρα 20.00
Απαραίτητη η επιβεβαίωση έως τη Τρίτη 20/06 τηλεφωνικάστο 2103242869 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τελετής έναρξης της 18ης ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής

 

Αρχαιολογικός Χώρος του Ιερού του Ποσειδώνος στο Σούνιο, 21 Ιουνίου 2017, ώρα 20.00

Η μουσική εκδήλωση η οποία βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ Αρχαίων μνημείων, φυσικού περιβάλλοντος και των καλλιτεχνικών ερμηνειών που θα παρουσιάσουν επιλεγμένα και ειδικά διασκευασμένα μουσικά έργα, θα αρχίσει λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα και θα διαρκέσει συνολικά 1 ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια από τις σπάνιες φορές που διοργανώνεται μια μουσική εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και ότι για λόγους ασφάλειας, ενώ η προσέλευση από τις 20.00 θα είναι ελεύθερη για το κοινό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας επισκεπτών έως 500 θεατές.

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Πρόγραμμα

Από τις 20.30 έως τη δύση του ηλίου το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από το έργο «Θάλασσα» του Νίκου Σκαλκώτα καθώς και από τα έργα «Ρωξάνη» και «Γαλαξίας» του Βασίλη Ρακόπουλου.

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, το σύνολο των διακεκριμένων μουσικών θα ερμηνεύσουν διασκευές των έργων «Ο Χορός των Πυρσών» και «Αιωνίως» του Βασίλη Ρακόπουλου.

Συντελεστές

Γεώργιος Χατζηχρόνογλου Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας - Ψαλμωδίες

Χάρης Λαμπράκης - Νέυ και φωνή

Ντίνος Μάνος - Κοντραμπάσο και φωνή

Βασίλης Ποδαράς - Κρουστά και φωνή

Μάξιμος Δράκος - Πλήκτρα και φωνή

Βασίλης Ρακόπουλος - Κιθάρα και φωνή

Βιογραφικά

Γεώργιος Χατζηχρόνογλου: Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Από οικογενειακή παράδοση ασχολήθηκε με τη Βυζαντινή Μουσική και είναι κάτοχος Διπλώματος, με βαθμό Άριστα, με διάκριση και Α΄ βραβείο. Από το 1962 ψάλλει επίσημα σε διάφορους Ιερούς Ναούς της επαρχίας και των Αθηνών. Σήμερα είναι πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού, της Iέρας Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής και του παραδοσιακού τραγουδιού σε τρία ωδεία. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος του «Μορφωτικού Μουσικολογικού Ιδρύματος», μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και Ιδρυτής και Χοράρχης της «Βυζαντινής Χορωδίας Αθηνών». Είναι παραγωγός εκπομπών του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής. Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελληνική, Ιταλική, Κυπριακή, Πολωνική και Καναδική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση. Ως μονωδός έχει εμφανιστεί σε όλη την Ελλάδα στο Ηρώδειο, Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, Κινηματοθέατρο «Παλλάς», αίθουσα «Παρνασσός». Τιμήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με το ανώτατο παράσημο, τον Χρυσούν Σταυρό του Αποστόλου Παύλου.

Χάρης Λαμπράκης: Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση στην εθνομουσικολογία. Είχε την τύχη να συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τους Haig Yazdjian, Σαβίνα Γιαννάτου, Μιχάλη Σιγανίδη, Ross Daly, Κώστα Τατσάκη, Περικλή Παπαπετρόπουλο, Αντώνη Απέργη, Bijan Chemirani, Michel Doneda και άλλους. Τα τελευταία 20 χρόνια συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες ανά τον κόσμο, ενώ παράλληλα διδάσκει νέυ δίνοντας σεμινάρια και masterclasses.

Κωνσταντίνος Μάνος: Ξεκίνησε να παίζει βιολοντσέλο στην ηλικία των 9 ετών με καθηγητή τον Άγγελο Ντοροφτέι και μετέπειτα τον Ζόραν Στέπιτς. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το ηλεκτρικό μπάσο, με καθηγητές τους Κώστα Δομενικιώτη και Γιώτη Κιουρτσόγλου. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Σερρών, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου και βιολοντσέλου, αλλά και Αρμονίας στο Αστρινίδειο Ωδείο Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη του Καμπάνη Σαμαρά. Το 2007 μπήκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου αποφοίτησε παίρνοντας Πτυχίο με ειδίκευση στο Τζαζ Μπάσο. Από το 2012 ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής. Έχει επίσης συμπράξει με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι Ralph Peterson jr, David Kikoski, Tivon Pennicott (2η θέση στον Thelonious Monk Competition), Manfred Schoof (στο Τinos Jazz Festival 2013), J.D. Walter, Kevin Mahogany, Laurent Maur και Shachar Elnatan.


Βασίλης Ποδαράς
: Ξεκίνησε να παίζει Nτραμς στην ηλικία των 11 ετών, με πρώτο δάσκαλο τον Αντώνη Γαρίνη στο Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου. Φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Ιλίου, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού πιάνου και βιολιού. Το 2006 μπήκε στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου φοίτησε στην jazz κατεύθυνση και αποφοίτησε παίρνοντας Πτυχίο με ειδίκευση στο Jazz Performing των Ντραμς. Έχει δώσει συναυλίες σε Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία, Νέα Υόρκη και έχει παίξει στο Διεθνές Φινλανδικό Φεστιβάλ Pori Jazz το 2010, με το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη. Έχει επίσης συνεργαστεί με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως μεταξύ άλλων οι Τivon Pennicott, Dean Bowman, Manfred Schoof, J.D. Walter, Mikko Innanen, Laurent Maur. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει τα cd Urban Jazz του Γιώργου Κοντραφούρη, Baby Trio, The Next Step Quintet του ομώνυμου γκρουπ και Jazz Now.

Μάξιμος Δράκος: γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και σπούδασε σύγχρονο κλασσικό πιάνο και μουσικοπαιδαγωγική στο conservatorium Köln/Essen 1997, με καθηγητές τους: Bernhard Wambach, Karlheinz Stockhausen, Arvo Pärt, Thomas Schäfer. Έχει δώσει συναυλίες σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και από το 2008 που μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς όπως μεταξύ άλλων τους Χρήστο Θηβαίο, το Κωνσταντίνο Μάνο, το Βασίλη Ρακόπουλο και το Βασίλη Ποδαρά. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα διεθνή Jazz φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Πέτρας, Σαντορίνης και στο Φεστιβάλ της Τήνου.

Βασίλης Ρακόπουλος: Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος κιθαρίστας με μοναδική τεχνική καθώς και ένας καταξιωμένος μουσικό-συνθέτης που από την δεκαετία 1970-80 συμμετέχει σε συναυλίες και ηχογραφήσεις διακεκριμένων συνθετών (Μ.Χατζιδάκις, Μ.Θεοδωράκης, Δ.Σαββόπουλος, Θ.Μικρούτσικος, Γ.κουρουπός, Μ.Γρηγορίου κ.α). Ουσιαστικά έχει επίσης συμμετάσχει στο σχηματισμό της πρωτοεμφανιζόμενης Ελληνικής Jazz σκηνής, παίζοντας στο jazz club του Μπαράκου & στο Half Note με ξένους μουσικούς (Johnny Labizy, Rudolf Dasek, Bella Lacatos κ.α) και με διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς όπως ο Μάνος Αχαλινοτόπουλος, ο Τάκης Φαραζής, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο Νίκος Καλαντζάκος, ο Πέτρος Κούρτης κ.α. Έχει ενορχηστρώσει σημαντικές παραγωγές της Ελληνικής δισκογραφίας ενώ έχει ηχογράφησει επίσης προσωπική δισκογραφία του περιλαμβάνει τους τίτλους «Ρωξάνη», «Χορός των πυρσών», «IRIS» σύμπραξη με τον Ross Daly, «Ενότητες τρείς» και «Άμμων». Έχει πολυετή διδακτική πείρα και από το 2003 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λειτουργική αρμονία και jazz κιθάρα. Τη δουλειά του έχει παρουσιάσει σε κύκλο εκπαιδευτικών συναυλιών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα διεθνη Jazz φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Πέτρας, Σαντορίνης, International Rοme jazz festival, A-fes Σκόπια ενίοτε σε σύμπραξη με ξένους καλλιτέχνες (Aziza Mustafa Zadeh, Bulgarian voices, Egberto Gismonti).

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe