Εγγραφή στο newsletter

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 14:33

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2017-2018

Ο Σύνδεσμος Πνευματικής & Κοινωνικής Δραστηριότητας Κερατέας «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» συνεχίζοντας για ακόμη μία χρονιά τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του,  παρουσιάζει φέτος 14 δημιουργικά σεμινάρια και εργαστήρια  που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Η επιλογή των δράσεων έχει γίνει έτσι ώστε να βρίσκουν δημιουργική  διέξοδο όλα τα μέλη της οικογένειας, πάντα με γνώμονα την ποιότητα και τον πλουραλισμό, και με παράλληλη αξιοποίηση του επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής μας.

Οι δραστηριότητες για το έτος 2017- 2018 είναι οι εξής:

  1. Εργαστήρι Κεραμικής  - “ Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους”. 
  2. Σεμινάρια Επαγγελματικού  Προσανατολισμού  &  Συμβουλευτική  Εφήβων σε 2 κύκλους: "Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός  Πυξίδα  Ζωής" και “Λήψη απόφασης και στοχοθεσία καριέρας".
  3. Μαθήματα Σκάκι  για παιδιά.
  4. Κουκλοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά από 4 ετών (με γονείς).
  5.  Σεμινάριο για την  τέχνη της αφήγησης και τα μυστικά του παραμυθιού  “Μαθαίνω να ιστορώ και χαίρεται η ψυχή μου”.
  6. Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών για παιδιά και νέους από 11 ετών- “Προσεγγίζουμε τις Φυσικές Επιστήμες με πειράματα, διαδραστικά και διαθεματικά”.
  7. Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά από 8 ετών.
  8. Σεμινάρια Φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους.
  9. Σεμινάριο Διακόσμησης με κατεύθυνση Eco Design.
  10. Σεμινάριο Κοπτικής – Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες.  
  11. Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – “Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής”.
  12. Σεμινάριο Oινογευσιγνωσίας  με θέμα "Γνωρίστε τις 16 σημαντικότερες ποικιλίες στην Ελλάδα και στον κόσμο!".
  13. Σεμινάριο  Υπολογιστών  για ενήλικες – “ Βασικές έννοιες  πληροφορικής  - Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet/ Facebook/ Email/ Skype)” .
  14. Κινηματογραφικό εργαστήρι για ντοκιμαντέρ - «Aνακαλύπτω ξανά».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε  μαζί μας κάθε   Παρασκευή 7:00 μ.μ - 9:00 μ.μ. (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας)  τηλ.: 22990 69850, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και καθημερινά 4:00-9:00μμ στα τηλ.: 6977452498, 6932622063, 6984614675.

 

Αναλυτικές πληροφορίες για τα σεμινάρια και τα εργαστήρια:

  • Κεραμική: Έκφραση μέσα από τον πηλό για μικρούς και μεγάλους                   

Τα μαθήματα κεραμικής συνεχίζονται για 5η χρονιά με εμψυχώτρια την  ζωγράφο-κεραμίστρια Μάχη Δημοπούλου. Με στόχο την προσωπική έκφραση μέσω του πηλού, οι συμμετέχοντες, που αποτελούν άτομα  όλων των ηλικιών, δημιουργούν, συνεργάζονται, επικοινωνούν και καλλιεργούν  το ταλέντο τους.

Έναρξη:  Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017,  Ώρα: 5:00 - 7:00 μμ, Διάρκεια 7 μήνες

  • Σεμινάρια Επαγγελματικού  Προσανατολισμού  &  Συμβουλευτική  Εφήβων:                  "Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός  Πυξίδα  Ζωής" &   “Λήψη απόφασης και στοχοθεσία καριέρας"                                 

Μετά την περσινή  επιτυχία του σεμιναρίου θα υλοποιηθούν φέτος 2 κύκλοι μαθημάτων. Ο πρώτος με θέμα "Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός  Πυξίδα  Ζωής" και ο δεύτερος  για εφήβους  που έχουν παρακολουθήσει τον 1Ο κύκλο με θέμα “Λήψη απόφασης και στοχοθεσία καριέρας".  Το  σεμινάριο θα διεξάγεται μία φορά την  εβδομάδα σε ομάδες εφήβων των τάξεων της Γ' Γυμνασίου και της Α' & Β' Λυκείου.   Υπεύθυνος  του  προγράμματος  είναι ο Μιχάλης Πετεβής, Πιστοποιημένος  Σύμβουλος Καριέρας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με

πολυετή πείρα.                                                                                                                 Έναρξη: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου  2017 ,  Ώρα: 7:30 - 9:30 μμ, Διάρκεια: 7 μήνες

 

  • Μαθήματα Σκάκι για παιδιά

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»  υλοποιεί για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον Γυμναστικό Σύλλογο Κερατέας  μαθήματα σκάκι, με τη σκακιστική ομάδα να συμμετέχει πλέον σε  διασυλλογικούς αγώνες και πρωταθλήματα. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε  Σάββατο στην αίθουσα της «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ», από τον καθηγητή σκακιού  Γιάννη Παπαδημητρίου. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στον Γ.Σ Κερατέας.                                                                          Έναρξη:  Σάββατο 7  Οκτωβρίου 2017 ,  Ώρα: 3:30 - 6:30 μμ, Διάρκεια 8 μήνες

  • Κουκλοθεατρικό εργαστήρι «Από τη συγγραφή παραμυθιού - στο ανέβασμα  

       μιας παράστασης»  για παιδιά από 4 ετών (με γονείς)

Το εργαστήρι απευθύνεται σε μικτή ομάδα, που θα αποτελείται από γονείς και παιδιά άνω των 4 ετών. Σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι μαζί, θα γράψουν  ένα παραμύθι, θα φτιάξουν κούκλες, αντικείμενα και σκηνικά και θα ανεβάσουν μια παράσταση κουκλοθέατρου, στην οποία τα παιδιά θα παίζουν μαζί με τους γονείς τους! Στο τέλος του εργαστηρίου θα οργανωθεί  μια μεγάλη γιορτή , όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση! Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί από την διάσημη εμψυχώτρια-κουκλοπαίχτη-σκηνοθέτη Ιρίνα Μπόικο. Στο τέλος του εργαστηρίου, ο κάθε συμμετέχων θα λάβει DVD με αποσπάσματα από το εργαστήρι, καθώς και βιντεοσκοπημένη την παράσταση.

 Έναρξη:  Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017,  Ώρα: 06:00-8:00μμ , Διάρκεια 2 μήνες

  • Σεμινάριο για την τέχνη της αφήγησης και τα μυστικά του παραμυθιού “Μαθαίνω να ιστορώ και χαίρεται η ψυχή μου”

Στο σεμινάριο αυτό με εισηγήτρια την παραμυθού, συγγραφέα, εικαστικό και σύμβουλο ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας, Ζωή Νικητάκη,  οι συμμετέχοντές θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη μαγική τέχνη των παραμυθιών χρησιμοποιώντας το λόγο, την εικόνα, το δημιουργικό οραματισμό, το χρώμα και ένα ολόκληρο σεντούκι μαγικών δώρων. Στόχος να ανακαλύψουμε τρόπους ώστε να δώσουμε λόγο, κίνηση, χρώμα και μορφή στις ιστορίες και να δούμε τα κοινά τους σημεία με τα μαγικά παραμύθια. Κατανοώντας τα παραμύθια θα συνδεθούμε με την αληθινή κατάσταση της ύπαρξής μας, πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων μας και της ανεξάντλητης χαράς. Τέλος θα μάθουμε να παραμυθοϊστορούμε και να παραμυθοζυμώνουμε χρωματιστά όνειρα, όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί.

Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη μαγεία των παραμυθιών και τις ιστορίες αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και το κρυμμένο ψυχικό δυναμικό τους.

Έναρξη:  Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, Ώρα 11:00πμ-01:00μμ,  Διάρκεια 24 ώρες

  • Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών για παιδιά και νέους από 11 ετών- “Προσεγγίζουμε τις Φυσικές Επιστήμες με πειράματα, διαδραστικά και διαθεματικά”

Μέσα από αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών με τρόπο διασκεδαστικό και διαθεματικό,  με πειράματα φυσικής και χημείας, έξυπνες κατασκευές, προβολές και διαδραστικές προσεγγίσεις.  Εισηγητές:  Ελένη Σωφρόνη, Φυσικός και  Πέτρος Σαλισβουράκης, Τεχνολόγος.

Έναρξη: Σάββατο 13  Ιανουαρίου  2018, Ώρα 01:00μμ-02:30μμ,  Διάρκεια: 12 ώρες (8 μαθήματα).

  • Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά από 8 ετών

Με χρώματα, πινέλα, φαντασία και δημιουργική διάθεση, ξεκινάει φέτος καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν βασικές αρχές ζωγραφικής, σχέδιο, βασικά χρώματα και σχήματα, θα μάθουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν μέσα από τις τέχνες και θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την ιστορία της ζωγραφικής και τους διάσημους ζωγράφους. Υπεύθυνη εργαστηρίου η Ειρήνη Λιούμη, εικαστικός.

Έναρξη: Σάββατο 3 Μαρτίου  2018, Ώρα 12:00-1:30μμ,  Διάρκεια: 12 ώρες (8 μαθήματα).

  • Σεμινάρια Φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους

Φέτος θα υλοποιηθούν 2 τμήματα φωτογραφίας. Το πρώτο τμήμα απευθύνεται σε αρχάριους και έχει ως περιεχόμενο τη γνωριμία με την τέχνη της φωτογραφίας και θα διδαχθούν βασικές αρχές τεχνικής και αισθητικής αντίληψης και αρχική επεξεργασία μέσω H/Y. Το δεύτερο τμήμα απευθύνεται σε προχωρημένους και έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία εικόνας με H/Y καθώς και τη φωτογραφία δρόμου, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με εξορμήσεις και εργασίες. Υπεύθυνος σεμιναρίου ο φωτογράφος - φωτορεπόρτερ Γιάννης Γιατίλης.                                                                           Έναρξη: Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017, Ώρα: 07:30 - 9:30μμ  Διάρκεια: 24 ώρες

  • Σεμινάριο Διακόσμησης με κατεύθυνση Eco Design

Στο σεμινάριο αυτό  που συνεχίζεται με ανανεωμένη ύλη για 2Η χρονιά θα παρουσιαστούν στυλ, ρυθμοί, τάσεις,  χρώματα, σύγχρονες βαφές, υλικά διακόσμησης, φωτισμός και ανακαίνιση κατοικιών,  όλα με οικολογικό προσανατολισμό.  Εισηγήτρια η Μαρία Παγκράτη, Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων - Διακοσμήτρια.

Έναρξη: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017,  Ώρα: 6:00 - 8:00 μμ,   Διάρκεια: 12 ώρες

  • Σεμινάριο Κοπτικής - Ραπτικής για αρχάριες και προχωρημένες

Για 7η χρονιά συνεχίζονται ανανεωμένα τα μαθήματα κοπτικής - ραπτικής στο  σύλλογο. Στο τμήμα αρχαρίων θα διδαχθούν βασικές αρχές ραπτικής, επιδιορθώσεις, κοπή και ραφή φούστας με τεχνική burda. Στο τμήμα προχωρημένων μπορούν να ενταχθούν μόνο γυναίκες που έχουν παρακολουθήσει τον 1ο κύκλο μαθημάτων. Διδάσκει η Μάτα Σκούφου.                                                                          Έναρξη:  Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, Ώρα: 5:00-8:00 μμ,   Διάρκεια: 3 μήνες

  • Σεμινάριο Μανιταρογνωσίας – Συλλογή και ταυτοποίηση μανιταριών Λαυρεωτικής

Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το σύλλογο «Μανιταρόφιλοι Μεσογαίας».  Εισηγητής θα είναι ο πρόεδρος των «Μανιταρόφιλων Μεσογαίας» και  αντιπρόεδρος «Μανιταρόφιλων Ελλάδος» Δημήτριος Σωφρόνης.  Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος αλλά και συλλογή - ταυτοποίηση μανιταριών  από τα βουνά της Λαυρεωτικής. Η υλοποίηση του πρακτικού μέρους θα υλοποιηθεί μόνο αν υπάρχει καρποφορία μανιταριών στην Λαυρεωτική.

 Έναρξη: Δεκέμβριος 2017, Ώρα 11:00π.μ-3:00μμ (κάθε Σάββατο)  Διάρκεια: 8 ώρες

  • Σεμινάριο Οινογευσιγνωσίας με θέμα: “Γνωρίστε τις 16 σημαντικότερες ποικιλίες στην Ελλάδα και στον κόσμο”

Στο σεμινάριο το οποίο υλοποιείται με επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά θα παρουσιαστούν οι 16 σημαντικότερες ποικιλίες της Ελλάδας και του κόσμου (προέλευση-στυλ-γευστικά χαρακτηριστικά-δυνατότητες συνδυασμού με φαγητό). Περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος αλλά και γευσιγνωσία 40 ποιοτικών εμφιαλωμένων οίνων. Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με την Genius In Gastronomy του βραβευμένου Sommelier Γιώργου Λούκα.                                                                         Έναρξη:  Παρασκευή 19  Ιανουαρίου  2018, Ώρα 07:30-10:00μμ,   Διάρκεια: 10 ώρες (4 μαθήματα)

  • Σεμινάριο Υπολογιστών για ενήλικες - Βασικές έννοιες πληροφορικής  - Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet/ Facebook/ Email/ Skype)

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί για 6η χρονιά με μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να  γνωρίσουν το διαδίκτυο και τις βασικές εφαρμογές του.                                                                               Έναρξη:  Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, Ώρα 07:00 - 09:00μμ,  Διάρκεια: 16 ώρες.

  • «Aνακαλύπτω ξανά». Κινηματογραφικό εργαστήρι για ντοκιμαντέρ

Το σεμινάριο-εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την μεθοδολογία και της τεχνική δημιουργίας μιας ταινίας τεκμηρίωσης, ώστε να μπορούν να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τη  γλώσσα του ντοκιμαντέρ με δημιουργικό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια τον σεμιναρίου το οποίο είναι δομημένο σε δύο τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην διαδικασία δημιουργίας μικρών ιστοριών με έμφαση στην τεχνική της αφήγησης μέσα από:

  1. Τη δημιουργία σεναρίου – σκαλέτας.
  2. Την χρήση της κάμερας με μια σειρά από ασκήσεις έκφρασης, στις οποίες θα επιδοθούν οι συμμετέχοντες με δικά τους μέσα (φωτογραφικές μηχανές / κάμερες video) ώστε να μπορούν να τα αξιοποιήσουν όποτε θελήσουν.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, Άγγελος Κοβότσος, είναι κινηματογραφιστής - ντοκιμαντεριστής, με σημαντική εμπειρία στην οπτικοακουστική εκπαίδευση ερασιτεχνικών ομάδων.

Έναρξη:  Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα 06:00 - 09:00μμ,  Διάρκεια: 6 ώρες.

Οι εγγραφές για τα σεμινάρια θα γίνονται μέχρι και μία εβδομάδα πριν την έναρξη.  Τα σεμινάρια θα υλοποιούνται μόνο αν συμπληρώνεται  ένας ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υλοποιηθούν και άλλα  μικρότερα σεμινάρια ή δράσεις τα οποία θα ανακοινώνονται περιοδικά.

Στην αίθουσα του Συνδέσμου υλοποιούνται παράλληλα πολλές εκδηλώσεις όπως μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων, ομιλίες για τοπικά θέματα, κινηματογραφικές προβολές κ.α. Το πρόγραμμα ανακοινώνεται κάθε μήνα.

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» είναι πάντα ανοικτή σε καινοτόμες προτάσεις  για εκδηλώσεις, δράσεις ή σεμινάρια. Μη διστάσετε να μας τις κοινοποιήσετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωθείτε και επικοινωνήστε μαζί μας και μέσω της σελίδας μας στο Facebook: https://www.facebook.com/xryshtomhkerateas/?modal=media_composer

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe