Εγγραφή στο newsletter

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 14:21

Σύγκληση τοπικού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λαυρεωτικής με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023 η οποία ξεκινάει την 1η Μαΐου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά παρευρέθηκαν Διοικητές και εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων, αντιδήμαρχοι και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων, η συμβολή των οποίων είναι κρίσιμη και απαραίτητη για την όσο το δυνατόν πληρέστερη οργάνωση και τον επαρκή επιχειρησιακό συντονισμό.

 Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε πρωτίστως η ασφάλεια και η ακεραιότητα των πολιτών, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς, η απαραίτητη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του κοινού σχετικά με μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, η αναγκαία συμμόρφωση των υπόχρεων για τον καθαρισμό των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών και οι εργασίες αποψίλωσης σε δασικές περιοχές.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τόνισε: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής είναι μια περιοχή ευαίσθητη με πυκνούς οικισμούς και μεγάλες δασικές εκτάσεις. Η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι διαχρονικά άψογη με αποτέλεσμα την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν. Ο Δήμος μας βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες εργασίες αποψίλωσης περιοχών, συντήρησης οχημάτων, δεξαμενών και κρουνών, αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και βεβαίως μέσα από τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού πυροπροστασίας. Αναγνωρίζοντας τη μεγάλη και σημαντική συμβολή όλων των εθελοντών φροντίσαμε για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού και ενδυμασίας καθώς και για τη συμμετοχή τους στην απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Η πρόληψη είναι η λέξη κλειδί και στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε διαρκώς τους πολίτες με κάθε πρόσφορο μέσο και προχωράμε στον προγραμματισμό ασκήσεων πολιτικής προστασίας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Η ασφάλεια και η προστασία όλων μας είναι ο πρώτος και βασικός στόχος.»

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 150 YEARS LAVRION POSTER 200X280 01 SMALL1 E1430321940734  ISTORIKO diavgeia  LAYREOTIKI SARONIKOS 300X250 

Βρείτε μας στο Facebook

espa1420 logo rgb big

logo europe